Ciclul menstrual si direrile de picioare

Ciclul menstrual si direrile de picioare

Durerea de picioare care apare in perioada menstruala este o durere comuna in randul multor femei. Dar sa vedem mai multe detalii despre aceasta afectiune si mai ales cum putem trece peste ea.

Ciclul menstrual este considerat un complex de interactiuni hormonale ce au loc in interiorul corpului care ajuta femeile sa ramana sanatoase in general. Din pacate pierderea de sange menstrual, care are loc in cele 3-7 zile, nu este singura problema pe care o indura femeile in aceasta perioada. Exista numeroase alte afectiuni care apar odata ce apare si menstruatia, si anume: crampe abdominale, dureri de spate, modificari ale starii de dispozitie, stari de greata, dureri de cap, balonare, amorteala si dureri de-a lungul coapselor si picioarelor.

Simptome ale ciclului menstrual

Durerile de picioare este al treilea mare discomfort fizic cel mai fregvent asociat ciclului menstrual cu care se confrunta cele mai multe dintre femei, dupa crampele abdominale si durerile de spate. Dar sa vedem ce cauzeaza aceste dureri si cum le putem gestiona.

Durerile de picioare ce apar in perioada menstruala pot avea diverse cauze. Incercam sa enumeram factorii care pot duce la aparitia acestor dureri  la nivelul coapselor si picioarelor.

Medicamentele hormonale – medicamentele sau suplimentele care contin hormoni feminini estrogen si progesteron pot provoca dureri de spate si de picioare in perioada menstruala. Acesta este unul dintre motivele pentru care, femeile care iau pilule contraceptive se plang adesea de amorteala si dureri de coapse si de picioare.

Simptome premenstruale – dureri usoare, crampe, senzatia de greutate de-a lungul spatelui, soldurilor care se lasa pe coapse si picioare sunt adesea simptome ce apar in perioada premenstruala, acel moment al lunii in care elibereaza cantitatea de sange adunat in asteptarea fertilizarii in timpul ovulatiei.

Deficitul nutritional – de foarte multe ori durerile de coapse si de picioare in perioada menstruala sunt cauzate de un nivel scazut de fier si calciu in organism. Daca mai facem si exercitii fizice, atunci aceste simptome for fi si mai evidente si vor provoca un discomfort si mai mare.

Alte afectiuni medicale precum crempe sau dureri de picioare pot aparea si in perioada de ovulatie, mai ales pentru femeile care sufera de endometriaza.

Cai de atac

De cele mai multe ori aceste dureri de picioare si coapse ce apar in perioada menstruatiei sunt inofensive, sunt dureri moderate care pot fi suportate destul de usor si nu reprezinta o amenintare pentru sanatate. Doar ca pe langa starea generala, aceste dureri marsc discomfortul simtit in perioada menstruala. Daca durerea este resimtita mai tare si discomfortul este mult mai mare este recomandat un analgezic usor care sa amelioreze toate aceste simptome. In cazul in care crampele si durerile sunt insuportabile este mai bine sa cereti sfatul unui medic.

Durerile de picioare si spate in pirioada menstruatiei pot fi evitate sau cel putin simtite cu o intensitate mai redusa, prin mentinerea unei greutati corporale cat mai sanatoase. Sunt recomandate exercitii fizice regulate,o dieta echilibrata, dar si un stil de viata cat mai sanatos si mai echilibrat. Toate acestea pot ajuta organismul sa treaca mult mai usor peste aceasta perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *